СЪВЪРШЕНА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

СИСТЕМА ВРАТИ С ПЛЪЗГАНЕ И ПОВДИГАНЕ GENEO®


ГАМАТА ОТ СИСТЕМИ СЕ РАЗРАСТВА

Система врати с плъзгане и подвигане от серия GENEO представлява едно логическо продължение на основната гама продукти GENEO. Тя убедително се налага с иновативни технологии и най-висока прецизност по отношение на конструкция и изпълнение. Още на пръв поглед става ясно, че сега REHAU поставя нови критерии и в областта на системите за врати с плъзгане и повдигане.

  • -- Използването на високотехнологични материали допринася за стабилността на профила и оптимизация на коефициентите на топлинно разширение.
  • -- Благодарение на конструкцията на системата, с монтажна дълбочина на профила от 86 мм и каса с многокамерен профил, елементите на система врати с плъзгане и повдигане може да се изпълни с коефициенти на топлинно разширение съгласно стандарта за пасивна къща.
  • -- Защита срещу взлом с максимален клас на устойчивост на взлом 2, оптимална звукоизолация до RwP = 42 dB (SSK4).
  • -- Уплътнения по целия периметър свулканизирани ъгли предпазват от въздушно течение, прах, вода и топлинни загуби.
  • -- Лесно обслужване благодарение на оптимално съгласувана системна техника, плюс иновативни конструкционни детайли.
  • -- Освен това, гладките и устойчиви на атмосферни влияния повърхности могат да бъдат изпълнени с каширащо фолио, както и със защитно алуминиево покритие от външната страна.
  • -- Благодарение на използвания изключително устойчив на натоварвания материал RAUFIPRO елементите могат да бъдат изпълнени с максимална височина от 2,7 м и тегло на крилото до 400 кг.
  • -- Вратите с плъзгане и повдигане от серията GENEO изпълняват безпроблемно изискванията на немския стандарт DIN 18025 за безбариерно строителство.
  • -- Висока сигурност на инвестицията чрез изпълнение на стандартите на Наредбата за икономии на енергия (EnEv), а с това и дългосрочно запазване на стойността на Вашия недвижим имот.


НАМАЛЕТЕ ТОПЛИННИТЕ ЗАГУБИ

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОПЛИНАТА ДА НАПУСНЕ ДОМЪТ ВИ


Врата с плъзгане и повдигане, вградена в една равнина с външната стена

Представената температурна характеристика подчертава много добрите изолационни качества на новите врати с плъзгане и повдигане GENEO. Изотермична характеристика: Червено 10 °C, Синьо 13 °C
Врата с плъзгане и повдигане GENEO подходяща за пасивна къща.
Врата с плъзгане и повдигане GENEO надхвърля изискванията на новата Наредба за икономии на енергия (EnEV) 2009
Ug- Стойност= 0.4 W/m²K
Uf-Стойност = 1.3 W/m²K*
Uw-стойност = 0.67 W/m²K**
Климатичен баланс с врата с плъзгане и повдигане GENEO:
Икономия на CO2***: 757 кг/годишно.


Ug- Стойност= 1.1 W/m²K
Uf-Стойност = 1.3 W/m²K*
Uw-стойност = 1.2 W/m²K**
Климатичен баланс с врата с плъзгане и повдигане GENEO:
Икономия на CO2***: 757 кг/годишно.

* Средна Uf-стойност на елемент 4500 x 2300 мм
* Изчислена въз основа на елемент 4500 x 2300 мм
*** Изходна база: Врата дърво-/алуминий от 70-те години: Uw около 3.0 W/m²K, обща площ врата 10.35 m², Вид отопление: котелно гориво

Преди ремонта: Високите загуби на топлина са отбелязани на фигурата в червено.

След ремонта: При използване на врата с плъзгане и повдигане GENEO снижаването на топлинните загуби е очевидно.

ИНДИВИДУАЛНО ОФОРМЛЕНИЕ

ТУК НЯМА НЕИЗПЪЛНЕНИ ЖЕЛАНИЯ


С лаково покритие
Можете да изберете желания от Вас цвят сред 150 нюанса по RAL.Каширане с фолио
Голям избор на естествени цветове и дървесни декори в гладко и награпено изпълнение.Алуминиева защитна обвивка
Облицовка откъм подложената на атмосферни въздействия страна с анодирана алуминиева защитна обвивка с прахово покритие.
Елегантен дизайн на профила за съвременно оформление
Обширните стъклени повърхности и профилите с елегантен силует играят съществена роля в съвременната архитектура. При системата врати с плъзгане и поовдигане от серия GENEO тези изисквания са взети предвид. Благодарение на елегантната, закръглена геометрия на профила е възможно да се отговори и на най-високите изисквания при проекти за ново строителство.

Свободно пространство за елементи с височина на помещението Благодарение на това разнообразие от начини за отваряне със системата врати с плъзгане и повдигане от серията GENEO могат да се изпълнят с елементи с височина до 2,70 м и широчина от 10 м.

Поставяне на акценти с цвят и повърхност С лаково покритие, с алуминиева обшивка или каширащо фолио, изпълнение в естествени цветове или дървесен декор, отвътре или отвън - няма никакви ограничения по отношение на желанията за цветово оформление.

Комфорт във всички ситуации
Строителните предприемачи могат да се доверят на една изпитана система с лесно обслужване, оптимална звукоизолация и ефективна защита срещу взлом, при максимална енергийна ефективност.

Система повдигащо-плъзгащи врати GENEO®

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИПАРАМЕТРИТЕ НА ВИСОКОТО КАЧЕСТВОДизайн на крилото
Намиращата се в една равнина с повърхността конструкция крило/каса се налага със своите гладки и високо-качествени повърхности, с доказалото се от години качество, характерно на марката REHAU.


Корпус на каретата
Новият корпус на каретата гарантира прецизен монтаж и надеждна функционалност на елементите на обкова, стабилизира критичния участък на крилото и разделя армировъчната камера от външния климат.


Безбариерно решение на прага
Прагът на системата REHAU изпълнява изискванията по отношение на безбариерно строителство по стандарт DIN 18025.


Средна ключалка Специалните профили за средната ключалка гарантират не само абсолютна херметичност, но и едно изпълнение в различни цветове отвътре и отвън, без прекъсване.


Армировка на касата
Термично изолираната алуминиева армировка в комбинация с многокамерната каса гарантират изключителни коефициенти на топлинно разширение. Интегрираните винтови канали позволяват използване на всички ходови прагове и части на обкова.


Дълбочина на фалца
Голямата дълбочина на фалца на профилите на крилото позволява използването на стъкла с дебелина до 53 мм.


Монтаж
Закрепващите елементи се покриват със стандартизирани системни профили.


Кутия за ролетни щори Чрез фиксиращи пети в профила на касата могат да се използват наставящи се кутии за ролкови щори, както и всякакви разширителни профили за монтажна дълбочина от 86 мм.

ОПИТЪТ ГЕНЕРИРА КАЧЕСТВО