ПЕРФЕКТНА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

ЗА БЪДЕЩЕТО САМО НАЙ-ДОБРОТО - С НОВИЯ ПРОЗОРЕЦ GENEO® ОТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ RAU-FIPRO®


ОРИЕНТИРАНИ КЪМ БЪДЕЩЕТО

С ПРОЗОРЦИТЕ ОТ ПРОФИЛИ GENEO® ВИЕ ВЗЕМАТЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ


НОВОТО ИЗМЕРЕНИЕ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПРОЗОРЦИ

ПРОЗОРЦИ ОТ ПРОФИЛИ GENEO® ОТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯ МАТЕРИАЛ RAU-FIPRO®

Възползвайте се от предимствата на най-добрия и най-модерния прозоречен профил, който се предлага на пазара!


GENEO® Прозоречна система
GENEO® Сертифицирана система за пасивна къща (PHZ)
Прозорците с профили GENEO са едно уникално, ориентирано към бъдещето нововъведение. Те впечатляват с напредък в технологиите и характеристики, които оставят досегашните прозоречни системи в сянка.
- Първата напълно армирана прозоречна система
- Произведена от високотехнологичния материал RAU-FIPRO®
- Профилът с най-голяма енергийна ефективност в своя клас, за прозорци от стандарта на пасивните къщи, (напр. Uw = 0.73 W/m²K) до стандарта на нискоенергийните къщи (напр. Uw = 1.1 W/m²K)
- Максимална шумоизолация без стоманена армировка, с непостигани до момента стойности (стъкло 50 dB = Rw,p 47 dB) при клас шумоизолация 5 - включително оптимална топлоизолация.
- Защита от взлом до клас на защита 3. До клас на защита 2 без стоманена армировка - включително оптимална топлоизолация.
- Гладки повърхности, слабо податливи на замърсявания и лесно почистващи се.
- Оптимизиран натиск при затваряне за максимален комфорт.
- Големи елементи с тесни видими части, оптимално оползотворяване на слънчевата енергия и съвременна архитектура.
- Висока сигурност на инвестицията чрез изпълнение на настоящите и бъдещите стандарти на EnEV*, а с това и трайно запазване на стойността на Вашия недвижим имот.
*Наредба за пестенето на енергия, издадена от Министерството на строителството в ГерманияЕнергийна ефективност
Суровините стават все по-оскъдни, а енергията - все по-скъпа. Вредните емисии трябва да бъдат намалени.
Да се пести енергията и да се използва оптимално е от решаващо значение както за новопростроените сгради, така и за вече наличния сграден фонд.
Прозорците с профили GENEO® спомагат за редуцирането на енергийните загуби.

Прозорци с оптимална топлоизолация
Прозорците с профили GENEO® гарантират максимално пестене на енергия чрез най-добрите стойности за топлоизолация. Всеки може да направи нещо срещу промените в климата! Чрез опазването на ресурсите, с ориентираните към бъдещето прозорци от серията GENEO® Вие заставате на страната на печелившите в баланса на околната среда по отношение на намаляването на емисиите на СО2.

НЕНЕДМИНАТА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

GENEO® ПОСТАВЯ НОВИ МАЩАБИ В ПЕСТЕНЕТО НА ЕНЕРГИЯ

От енергийна гледна точка GENEO е най-добрата прозоречна система, която понастоящем се предлага на пазара с конструктивна ширина 86 мм. С профилите се реализират енергийно най-ефективните прозорци в своя клас. Те създават уютния климат, който винаги сте желали.

Намаляване на енергийните разходи
Прозорците с профили GENEO® Ви разкриват едно ново измерение на домашния уют. Вие разполагате с отлични изолационни свойства, които Ви помагат да намалите значително консумацията на енергия (Uf =0,99 W/m² K). Напълно армираната профилна конструкция не само предотвратява топлинните мостове, които биха увеличили загубата на скъпа енергия, но също и предлага нови възможности за ползване камерите на профилите. Опционално там могат да се разположат термомодули, които още повече подобряват топлоизолационните качества (Uf до 0,86 W/m² K). GENEO® може да се използва без компромиси и при пасивните къщи (Uf = 0,79 W/m² K).

Опазване на ресурси
Колкото по-добре е изолирана Вашата сграда, толкова по-малко енергия Ви е необходима за темпериране на помещенията. С енергийно ефективните прозорци, обаче освен това допринасяте активно и за опазването на нашата природа. уникалната стабилност позволява използването на тесен дизайн на профила, а с това и на по-големи остъкления. Така ще можете да черпите допълнителна енергия от слънцето.

По-добре не бихте могли да приспособите енергийния баланс на Вашия дом към изискванията на бъдещето.


Преди саниране: стара дървена дограма. През прозорците се губи много топлина /отбелязана в червено/

След саниране: минимизирана загуба на енергия през прозорците с профили GENEO®.

Прозорците с профили GENEO® помагат много, за да бъде намалена Вашата сметка за отопление и да се повиши комфорта във Вашия дом:


ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪДЕЩЕТО

НАСЛАДЕТЕ СЕ ОЩЕ ДНЕС НА КОМФОРТА НА УТРЕШНАТА ТЕХНИКА

Да използваме още днес решенията, задоволяващи утрешните потребности.
Да моделира бъдещето за Rehau е стимул и страст вече повече от 60 години. Резултатът са високотехнологичния материал RAU-FIPRO® и иновативната конструкция GENEO. Те гарантират дългосрочно запазване на стойността на Вашия недвижим имот.

Високотехнологичният RAU-FIPRO® е единствения по рода си материал предлаган понастоящем на пазара за прозорци. Той осигурява ненадмината стабилност.

Максимален комфорт
Прозорците от профили GENEO впечатляват не само с максималната си стабилност. Те са ориентирани и към бъдещето и предлагат максимален комфорт. С неповторимата шумоизолация, която предлагат, те се грижат за спокойната атмосфера в дома, а отличната им защита от взлом гарантира оптимална сигурност. Впечатляваща е също и лекотата на отваряне и затваряне на прозорците. Уплътненията с изцяло нова концепция намаляват значително натиска на затваряне.

Това прави животът по-лек.

RAU-FIPRO®

високотехнологичния материал за прозорци с бъдеще

Новост на пазара за прозоречни системи с отлични качества по отношение на статиката.Основните свойства на материала съответстват на изискванията на нормите за качество и изпитване: RAL-GZ 716/1, Раздел 1, Част 8.
1. Ненадминато стабилен
RAU-FIPRO® е високотехнологичен, иновационен материал. Максималната стабилност в сърцевината на профила поставя изцяло нови мащаби в областта на прозоречните системи и профилните системи за врати.

2. Уникално иновативен
RAU-FIPRO® е резултат от прилаганите в продължение на над 60 години нововъведения в развойната дейност на REHAU. Новото в бранша се представя под формата на високотехнологичен многослоен влакнест материал, който придава максимална стабилност на сърцевината на профила. След самолетостроенето и Формула 1, сега многослойните влакнести материали дават рекордни резултати в производството на прозоречни системи.

3. Висококачествен
Най-добрите изходни материали и максималните мащаби на обработка гарантират отлично качество и дълготрайност на профилите RAU-FIPRO® - дори и при максимално натоварване.


RAU-FIPRO® - високотехнологичният материал за Вашите прозорци и врати!
за да не може нищо да наруши спокойствието ви

най - добрата шумоизолация - включително енергийна ефективност

Шумът е неприятен, а когато е продължителен - също и вреден. Направете нещо за Вашето здраве!

С прозорците от профили GENEO® се постигат стойности на шумоизолация от клас 5, които досега не бяха възможни без използване на стомана. Благодарение на изцяло армираната конструкция едновременно с това се постига пълен размер на уникалните топлоизолационни свойства на GENEO®.

Насладете се на абсолютното спокойствие, а с това и на максимален комфорт за по-добро качество на живот!


GENEO® поставя нови мащаби при шумоизолацията! С непостигани досега стойности на шумоизолация от клас 5 и то без стоманена армировка. Отличните свойства на топлоизолация не се нарушават.

оптимална сигурност

за да сте напълно защитени между собствените си четири стени и то при максимална топлоизолация

Добре подсигурени срещу опити за влизане с взлом
В Германия повечето от опитите за влизане с взлом става през прозорците и балконските врати. Поради това индивидуалното решение по отношение на защитата от взлом на всеки един прозорец е изключително важно.

Материалът RAU-FIPRO® и иновативната конструкция на профилите GENEO® предлагат рекордни резултати и тук. Специални блокиращи механизми и други защитни компоненти се грижат защитата от взлом да може бъде индивидуално определена за всеки отделен прозорец от профили GENEO® . Точно така, както е целесъобразно и необходимо. Прозорците от профили GENEO® са толкова стабилни, че дори и без стомана издържат успешно тестове срещу взлом /тестове на института ift Rosenheim - клас на защита WK2/. Цялостната концепция се проявява и тук. Характеристиките по отношение на енергийната ефективност се запазват също толкова добри. Изискванията на клас на защита WK3 също могат да се покрият безпроблемно с GENEO и съответните допълнителни мерки.

Насладете се спокойно на оптималната сигурност!

Изберете необходимия клас на защита за всеки отделен прозорец според Вашите изисквания:

Основна защита:
при много трудни достъпни прозорци основната сигурност е достатъчна.

Клас на защита WK 1:
ниска степен на защита срещу използване на лостови инструменти.

Клас на защита WK 2:
подобрена степен на защита срещу използване на обикновени инструменти: отверки, клещи и клинове

Клас на защита WK 3:
максимална степен на защита срещу използване на тежки инструменти като например кози крак.
Без стоманена армировка GENEO®, от многослойния влакнест материал RAU-FIPRO® вече осигурява клас защита срещу взлом WK2. При максимална топлоизолация!

ГЕНИАЛНО УДОБСТВО

ПРОФИЛНАТА СИСТЕМА ЗА ПРОЗОРЦИ С УСЕТ

Новата концепция за уплътненията се грижи за приятното и чувствително по-лекото затваряне на прозорците.

Отваряне и затваряне с лекота Прозорците от профили GENEO® правят живота Ви по-лек. За разлика от досегашните прозоречни профили изключителната стабилност на GENEO не се дължи на тежка стоманена армировка, а на сърцевината на профила от супер лекия високотехнологичен матерал RAU-FIPRO® . За Вас това е значителен плюс по отношение на комфорта: благодарение на новата концепция за уплътненията с три обхождащи нива прозорците от профили GENEO® имат оптимален натиск на затваряне, което редуцира значително силата, необходима за отварянето и затварянето на прозореца. Прозорците от профили GENEO® са добре обмислени до най-малкия детайл.

Дълготрайни, запазващи стойността си и лесни за поддръжка
Прекарвайте времето си възможно най-приятно. За да можете да го правите, прозоречните профили GENEO® са произведени най-старателно само от висококачествени материали. Те са много устойчиви на атмосферни влияния и лесни за поддръжка. С изисканите си, гладки повърхности профилите GENEO са слабо податливи на замърсявания и се почистват изключително лесно. Така Вашите прозорци Ви служат дълго и запазват стойността си.
Висококачествените повърхности на REHAU осигуряват комфорт дори и при почистването.